Herbruikbare verpakking: palletpooling en de voordelen ervan (2024)

Voor het vervoer van uw goederen naar distributeurs is het gebruik van pallets bijna onvermijdelijk. In een huurbeheersysteem zijn diezelfde pallets een goed voorbeeld van herbruikbare, retourverpakking.

Minder afval, geen opslag, milieuvriendelijker, zuiniger – herbruikbare verpakkingen hebben het allemaal en worden steeds populairder bij fabrikanten van consumentengoederen.

In dit artikel bespreken we herbruikbare verpakkingen en in het bijzonder palletpooling.

Snel Navigeren:

I. Wat is herbruikbare verpakking?

II. Herbruikbare verpakking – De voordelen van palletpooling

I. Wat is herbruikbare verpakking?

1. Definitie

Herbruikbare verpakkingen, of reusables, zijn een soort verpakkingen die naar de fabrikant kunnen worden teruggestuurd voor hergebruik.

In tegenstelling tot eenmalige verpakkingen worden herbruikbare verpakkingen gereinigd, gecontroleerd en zo nodig gerepareerd voordat zij opnieuw kunnen worden gebruikt.

Door hun vaak natuurlijke of recycleerbare samenstelling en hun werkingssysteem zijn ze bijgevolg milieuvriendelijker omdat ze het afval verminderen.

2. De voordelen van herbruikbare verpakkingen

Zoals u misschien al weet, worden herbruikbare verpakkingen steeds populairder vanwege de vele voordelen:

  • Het is milieuvriendelijk. Herbruikbare verpakkingen zijn hernieuwbaar. Wanneer ze beschadigd is, wordt ze hersteld of hergebruikt. Het is niet nodig om voor elk gebruik een nieuwe verpakking te produceren. Herbruikbare verpakkingen vereisen dus minder grondstoffen bij de productie en verminderen dus de CO2-uitstoot. Door minder afval te genereren dan wegwerpverpakkingen, kiest u voor het behoud van het milieu.

  • Het vermindert de opslagkosten. Uw leverancier recupereert namelijk zijn verpakking na gebruik. Dit betekent dat u ze niet hoeft op te slaan in uw magazijnen, waardoor u deze ruimte kunt gebruiken voor goederen met een hogere toegevoegde waarde.

  • Het is economischl. U hoeft niet te investeren in een eigen voorraad verpakkingen, maar betaalt alleen voor het gebruik ervan. Deze oplossing is goedkoper dan het kopen van uw eigen wegwerpverpakkingen voor eenmalig gebruik. U bespaart ook geld op de verzendkosten (die in het statiegeld zijn inbegrepen). Kortom, u verlaagt de eenheidskosten van uw verpakking, heeft geen opslag- of vernietigingskosten en ook geen onderhoudskosten. Behalve dat u goed bent voor de planeet, kiest u voor een kosteneffectieve oplossing.

Bijgevolg speelt de inzameling van herbruikbare verpakkingen (en met name huurpallets) een bijzonder belangrijke rol voor de bevoorradingsketen.

Het voorkomt:

3. Hoe kunt u uw herbruikbare verpakkingen terugbrengen

In de industriële sector is het vaak heel gemakkelijk om herbruikbare verpakkingen in te leveren.

Leveranciers zorgen voor gebruiksvriendelijke toepassingen voor hun klanten en ook voor afgiftepunten.

Neem bijvoorbeeld LPR – La Palette Rouge.

De klanten vragen het aantal benodigde pallets op, LPR levert deze pallets, de klant geeft aan waar hij de pallets naartoe stuurt met behulp van LPR’s eigen software MyLPR, en LPR haalt zijn activa terug..

Mocht de eindlocatie van de klant (meestal een detailhandelaar) besluiten om de ontvangen gevulde pallets door te sturen naar andere verkooppunten, dan moeten zij LPR informeren over deze nieuwe stromen. Zij kunnen dit heel eenvoudig doen via MyLPR Retail, per telefoon, e-mail of rechtstreeks met een direct aanspreekpunt van onze speciale service.

Het is van groot belang om de inzameling van pallets snel en effectief te kunnen organiseren.
Regionale LPR-afgevaardigden gaan ook het veld in om detailhandelaren te helpen bij de inzameling van pallets. Samen werken we aan het opzetten van terugkerende inzamelingen op uw afgiftepunten.

Als u niet zeker weet of de pallets in uw magazijnen toebehoren aan LPR – La Palette Rouge, kijk dan naar hun kleur – als ze rood zijn, zijn ze van LPR!

Eenmaal teruggevonden worden onze pallets gerepareerd, zodat ze opnieuw kunnen worden gebruikt. LPR-La Palette Rouge heeft meer dan 134 servicecentra in heel Europa om de pallets te repareren.

Herbruikbare verpakking: palletpooling en de voordelen ervan (1)

II. Herbruikbare verpakking – De voordelen van palletpooling

1. Pallets als herbruikbare verpakking

Pallets zijn een gebruikelijke vorm van herbruikbare verpakking voor de verzending en opslag van goederen in vele industrieën. Ze worden al tientallen jaren gebruikt en hebben bewezen een doeltreffende manier te zijn om producten tijdens het vervoer veilig te houden.

Er zijn verschillende soorten pallets: van hout, plastic of metaal, ze hebben verschillende gewichtscapaciteiten en zijn ontworpen voor verschillende toepassingen. Een pallet voor levensmiddelen kan bijvoorbeeld anders zijn dan een pallet voor het vervoer van mechanische onderdelen. De keuze is groot als het erom gaat de pallet te vinden die het best bij uw behoeften past.

U kunt meer besparen en uw impact op het milieu verminderen door te kiezen voor palletpooling.

Door te kiezen voor palletpooling kan uw bedrijf de kosten van de toeleveringsketen aanzienlijk verlagen en de duurzaamheid verhogen.

2. De voordelen van palletpooling

They can easily be returned to be refurbished and used again. Herbruikbare pallets worden beschouwd als herbruikbare verpakkingen voor uw toeleveringsketen en in het vrachtvervoer. Ze kunnen gemakkelijk worden teruggebracht om te worden opgeknapt en opnieuw gebruikt.

Het is een uitstekende oplossing om afval te verminderen en te elimineren. Maar dat is niet hun enige voordeel…

  • Pallets worden voornamelijk gemaakt van hout, een gemakkelijk te recyclen materiaal. Alle houten pallets van LPR-La Palette Rouge zijn gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout, dat duurzaam bosbeheer garandeert. Als ze niet meer gerepareerd kunnen worden, worden ze gerecycled tot andere producten – waaronder pellets voor verwarming.

  • De kosten van de reparatie van een pallet bedragen de helft van de kosten van de productie van een nieuwe pallet. De kosten voor het gebruik van deze herbruikbare verpakking zijn aanzienlijk lager dan veel andere opties die momenteel op de markt beschikbaar zijn.

  • Ze verminderen de hoeveelheid materialen die voor de verpakking worden gebruikt en de hoeveelheid apparatuur die nodig is om ze te vervaardigen. U vermindert ook de koolstofuitstoot en het houtverbruik bij de productie van nieuwe pallets.

  • Pallets zijn sterk en duurzaam. Ze breken niet gemakkelijk tijdens transport of opslag, zelfs niet bij zware goederen. Ze zijn moeilijk te beschadigen tijdens de verplaatsing, zowel binnen het depot als tijdens het gebruik.

  • Ten slotte vergt dit type verpakking minder onderhoud van de gebruiker. Het palletverhuurbedrijf zorgt voor alle onderhoudswerkzaamheden.

Kortom, palletpooling is economisch en ecologisch, en vermindert kosten en afval. Bovenal is het een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u voldoende verpakkingen hebt, precies wanneer u ze nodig hebt.

Elke schakel in de leveringsketen speelt dus een rol, van degene die de pallets aanvankelijk huurt tot degene die ze ontvangt.

3. Andere herbruikbare transportverpakking

Houten pallets zijn niet het enige type herbruikbare verpakking voor het vervoer van goederen.

Afhankelijk van de goederen die u moet vervoeren, hebt u verschillende keuzes.

Herbruikbare plastic pallets

Deze pallets, vaak gemaakt van recycleerbaar plastic, zijn lichter dan andere verpakkingen en daardoor gemakkelijker te vervoeren en te hanteren.

Ze worden vaak gebruikt voor:

  • Voedselverpakking

  • Medische benodigdheden

  • Textiel

  • Industriële apparatuur (met name in geautomatiseerde magazijnen)

Herbruikbare golfkartonnen dozen of kratten

Herbruikbare golfkartonnen dozen of kratten zijn de ideale keuze voor het verzenden, opslaan en verplaatsen van voorwerpen zoals:

  • Boeken

  • Kantoorbenodigdheden

  • Speelgoed enz.

Ze zijn gemaakt van sterk golfkarton dat een aantal keren kan worden hergebruikt. U kunt herbruikbare golfkartonnen dozen of kratten vinden in verschillende maten en vormen om precies aan uw behoeften te voldoen.

Bovendien kunnen deze dozen plat worden gevouwen wanneer ze niet worden gebruikt en nemen ze minder ruimte in wanneer ze worden teruggebracht.

Dubbelwandige kartonnen dozen

Dubbelwandige kartonnen dozen worden gemaakt met twee lagen golfkarton. De binnenste laag dient om de inhoud van de doos te beschermen, terwijl de buitenste laag stevigheid en structuur biedt. De meest voorkomende maat is 24″ x 24″ x 24″. Gemaakt van gerecycled papier en karton zijn ze 100% recyclebaar.

Dubbelwandige kartonnen dozen worden gebruikt voor de meest uiteenlopende producten:

  • Delicate of breekbare artikelen: ze bieden extra bescherming tegen stoten en vallen die zich tijdens het transport kunnen voordoen.

  • Artikelen die droog moeten blijven: ze voorkomen dat producten nat worden als ze worden vervoerd bij regen of sneeuw.

  • Producten voor de transportsector

Plastic trays

Kunststof trays (zoals die van Euro Pool System) zijn geschikt voor gebruik in de Europese versketen. Ze zijn licht van gewicht, gemakkelijk te verplaatsen en gemaakt van hoogwaardig plastic dat jarenlang meegaat.

Afhankelijk van het type plastic bak kunnen ze worden gebruikt voor:

  • Voedsel : verse producten, vlees, vis

  • Elektronische producten

  • Kleinhandel

Ten slotte hebben al deze herbruikbare verpakkingen dezelfde voordelen als pallets, alleen hun gebruik verschilt. De kosten van het hergebruik van deze verpakkingen liggen 10 tot 15% lager dan die van nieuwe verpakkingen voor elk nieuw gebruik.

Coclusie

Herbruikbare verpakkingen zijn erg populair bij fabrikanten. Ze trekken ook consumenten aan die het milieuengagement van merken waarderen. Gemakkelijk terug te brengen, ecologisch en economisch, herbruikbare verpakkingen hebben echt alles.

Iedereen speelt een belangrijke rol bij het inzamelen van verpakkingen.

Voor een afhaalverzoek voor LPR-La Palette Rouge pallets kunt u contact met ons opnemen:

  • Telefonisch+31(0)73 624 14 64

  • Via e-mail collection.nl@lpr.eu

  • Via het afhaalaanvraagformulier op onze website

  • Rechtstreeks via uw MyLPR Retail app.

Bent u klaar om over te schakelen op palletpooling?

Herbruikbare verpakking: palletpooling en de voordelen ervan (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 5612

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.