9 april 2024, KB5036893 (OS-builds 22621.3447 en 22631.3447) (2024)

Releasedatum:

9-4-2024

Versie:

OS-builds 22621.3447 en 22631.3447

27-02-24
BELANGRIJK: Nieuwe datums voor het einde van niet-beveiligingsupdates voor Windows 11, versie 22H2

De nieuwe einddatum is 24 juni 2025 voor Windows 11, versie 22H2 Enterprise- en Education-edities. Home- en Pro-edities van versie 22H2 ontvangen niet-beveiligingsupdates voor preview-updates tot 26 juni 2024.

Na deze datums worden alleen cumulatieve maandelijkse beveiligingsupdates voortgezet voor de ondersteunde edities van Windows 11 versie 22H2. De initiële datum voor deze wijziging was 27 februari 2024. Op basis van feedback van gebruikers is deze datum gewijzigd, zodat meer klanten kunnen profiteren van onze continue innovaties.

Zie het artikel over de typen Windows-updates en de maandelijkse kwaliteitsupdates voor informatie over de terminologie van Windows-updates. Zie de pagina met de updategeschiedenis voor een overzicht van Windows 11 versie 23H2.

OpmerkingVolg @WindowsUpdate om erachter te komen wanneer nieuwe inhoud wordt gepubliceerd naar het windows-releasestatusdashboard.

9 april 2024, KB5036893 (OS-builds 22621.3447 en 22631.3447) (1)

Hoofdpunten

Tip:De inhoud bevindt zich in samenvouwbare secties. Klik of tik op de categorienaam om de sectie uit te vouwen.

 • Nieuw! U kunt nu spraaktoegang gebruiken met de volgende talen:

  • Frans (Frankrijk, Canada)

  • Duits

  • Spaans (Spanje, Mexico)

   Wanneer u spraaktoegang voor de eerste keer inschakelt, vraagt Windows u om een spraakmodel te downloaden. Mogelijk vindt u geen spraakmodel dat overeenkomt met uw weergavetaal. U kunt nog steeds spraaktoegang gebruiken in het Engels (VS). U kunt altijd een andere taal kiezen in Instellingen > Taal op de spraaktoegangsbalk.

 • Nieuw! U kunt nu alle functies voor spraaktoegang op meerdere beeldschermen gebruiken. Deze omvatten getal- en rasteroverlays die u in het verleden alleen op het primaire beeldscherm kon gebruiken. Terwijl u de rasteroverlay op een scherm gebruikt, kunt u snel overschakelen naar een ander beeldscherm. Gebruik hiervoor het alfabet of de fonetische NAVO in uw opdracht. 'B' of 'Bravo' zijn bijvoorbeeld beide geldig voor het beeldscherm waaraan die letter is toegewezen.

  U kunt ook de opdracht 'muisraster' gebruiken om uw muis snel naar een bepaald punt op een beeldscherm te verplaatsen. In de onderstaande schermopname krijgt u bijvoorbeeld de opdracht 'muisraster A 114'. Ten slotte kunt u de functie slepen en neerzetten gebruiken om bestanden, apps en documenten van het ene beeldscherm naar het andere te verplaatsen.9 april 2024, KB5036893 (OS-builds 22621.3447 en 22631.3447) (2)

 • Nieuw! Deze update introduceertspraaksneltoetsen of aangepaste opdrachten. U kunt deze gebruiken om uw eigen opdrachten te maken in de ondersteunde Engelse dialecten. Als u wilt beginnen, zegt u 'wat kan ik zeggen' en klikt u op het tabblad Spraaksneltoetsen in het linkerdeelvenster. U kunt ook de opdracht 'spraaksnelkoppelingen weergeven' gebruiken om de pagina Spraaksneltoetsen te openen. Klik op Creatie nieuwe snelkoppeling. Gebruik uw stem of andere invoer om een opdracht te maken. Geef het een naam en selecteer een of meer acties. Nadat u de benodigde gegevens hebt ingevuld, klikt u op Creatie. Uw opdracht is nu klaar voor gebruik. Als u alle gesproken sneltoetsen wilt weergeven die u hebt gemaakt, gaat u naar de help-pagina voor opdrachten of gebruikt u de spraakopdracht 'spraaksneltoetsen weergeven'.

 • Nieuw! U kunt nu luisteren naar een voorbeeld van de tien natuurlijke stemmen voordat u ze downloadt. Zie de sectie Verteller van de update van september 2023 voor de lijst. Deze stemmen maken gebruik van moderne, on-device tekst-naar-spraak. Zodra u ze hebt gedownload, werken ze zonder internetverbinding. Als u echter naar een preview wilt luisteren, hebt u een internetverbinding nodig. Volg de onderstaande stappen om een van de natuurlijke stemmen toe te voegen en te gebruiken.

 1. Druk op de sneltoets Win+Ctrl+N om verteller-instellingen te openen.

 2. Selecteer onder Stem van Verteller de optie Toevoegen, naast Natuurlijke stemmen toevoegen.

 3. Selecteer de stem die u wilt installeren. U kunt alle stemmen installeren, maar u moet ze één voor één installeren.

 4. Het voorbeeld wordt automatisch afgespeeld terwijl u door de lijst bladert.

 5. Als u de preview-versie bevalt, klikt u op Downloaden en installeren. De nieuwe spraak wordt gedownload en is binnen enkele minuten klaar voor gebruik, afhankelijk van de snelheid van uw internetdownload.

 6. Selecteer in Verteller-instellingen de gewenste stem in het menu in de stem van Verteller > Kies een stem.

 • Nieuw! Deze update voegt een nieuwe toetsenbordopdracht toe om te schakelen tussen de afbeeldingen op een scherm. U kunt nu de toetsen G of Shift+G gebruiken om vooruit of achteruit te gaan tussen afbeeldingen in de scanmodus (Verteller-toets+spatiebalk).

 • Nieuw! Deze update verbetert de detectie van tekst in afbeeldingen door Verteller, inclusief handgeschreven tekst. Het verbetert ook de beschrijvingen van afbeeldingen. Als u deze functie wilt gebruiken, moet u een actieve internetverbinding hebben. U moet de instelling ook inschakelen om afbeeldingsbeschrijvingen op te halen in de Verteller-instellingen. Als u deze ervaring wilt uitproberen, selecteert u een afbeelding en drukt u op de Verteller-toets+Ctrl+D.

 • Nieuw! In Microsoft Word kondigt Verteller de aanwezigheid van bladwijzers en concept- of opgeloste opmerkingen aan. U ziet ook of er toegankelijkheidssuggesties bestaan wanneer tekst in het bestand wordt gelezen.

 • Nieuw! U kunt nu spraaktoegang gebruiken om toepassingen te openen, tekst te dicteren en te communiceren met elementen op het scherm. U kunt ook uw stem gebruiken om Verteller te opdracht te geven. U kunt bijvoorbeeld 'spreek sneller' zeggen, 'volgende regel lezen' enzovoort. Als u wilt beginnen, zoekt u naar 'spraaktoegang' in Windows Search en stelt u dit in.

 • Nieuw! Deze update wijzigt de apps die worden weergegeven in het Windows-sharevenster. Het account dat u gebruikt om u aan te melden, is van invloed op de apps in 'Delen met'. Als u bijvoorbeeld een Microsoft-account (MSA) gebruikt om u aan te melden, ziet u Microsoft Teams (gratis). Wanneer u een Microsoft Entra ID-account (voorheen Azure Active Directory) gebruikt om u aan te melden, worden uw Microsoft Teams (werk of school) contactpersonen weergegeven.

 • Nieuw! Het Windows-venster delen biedt nu ondersteuning voor delen met WhatsApp in de sectie Delen met behulp van. Als u WhatsApp niet hebt geïnstalleerd, kunt u het installeren vanuit het Windows-sharevenster.

 • Nieuw! Deze update is van invloed op hoe Nabijgelegen share wordt in- en uitgeschakeld. U kunt snelle instellingen of de app Instellingen gebruiken om Share in de buurt in te schakelen. Als u dat doet en Wi-Fi en Bluetooth zijn uitgeschakeld, worden Wi-Fi en Bluetooth ingeschakeld om delen in de buurt te laten werken zoals verwacht. Als u Wi-Fi of Bluetooth uitschakelt, wordt Delen in de buurt ook uitgeschakeld.

 • Nieuw! Deze update verbetert de overdrachtssnelheid van nabijgelegen share voor gebruikers in hetzelfde netwerk. Voorheen moesten gebruikers zich in hetzelfde particuliere netwerk bevinden. Gebruikers moeten zich nu op hetzelfde openbare of particuliere netwerk bevinden. U kunt snelle instellingen gebruiken om Share in de buurt in te schakelen. Klik met de rechtermuisknop op een lokaal bestand in Bestandenverkenner en kies Delen. Kies vervolgens om te delen met een apparaat dat wordt vermeld in Share in de buurt in het Venster Windows-share.

 • Nieuw! U kunt uw apparaat nu een meer beschrijvende naam geven om het te identificeren tijdens het delen. Ga naar Instellingen > Systeem > Delen in de buurt. Daar kunt u de naam van uw apparaat wijzigen.

 • Nieuw! Deze update helpt u meer te weten te komen over de cast-functie en te ontdekken wanneer deze beschikbaar is; bekijk de voorbeelden in de onderstaande lijst. Casten betekent dat u inhoud op het scherm van uw apparaat verzendt naar een pc, tv of andere externe beeldschermen in de buurt. Dit gebeurt draadloos.

  • U kunt vaak schakelen tussen vensters om een taak te voltooien of Snap Assist gebruiken om uw schermruimte te organiseren. Wanneer u zo multitaskt, wordt in een melding voorgesteld dat u Cast gebruikt.

  • Het flyoutmenu Cast in snelle instellingen biedt u meer hulp bij het vinden van beeldschermen in de buurt, het herstellen van verbindingen en meer.

 • Nieuw! Deze update voegt suggesties toe aan Uitlijnen indelingen.  Ze helpen u om direct meerdere app-vensters samen te maken.

 • Nieuw! U kunt de muisaanwijzer over de knop minimaliseren of maximaliseren van een app (WIN+Z) bewegen om het indelingsvak te openen. Wanneer u dit doet, worden in app-pictogrammen verschillende indelingsopties weergegeven. Gebruik deze om u te helpen de beste indelingsoptie te kiezen.

 • Nieuw! Met deze update wordt de toegewezen modus toegevoegd voor Windows 365 Opstarten. Wanneer u zich aanmeldt op uw apparaat in bedrijfseigendom, wordt u dan ook aangemeld bij uw Windows 365 Cloud-pc. Dit gebeurt met behulp van verificatie zonder wachtwoord, zoals Windows Hello voor Bedrijven.

 • Nieuw! Deze nieuwe toegewezen modus biedt ook de snelle ervaring van accountwisselaar. Hiermee kunt u snel schakelen tussen profielen en u aanmelden. U kunt de ervaring voor uw gebruikersnaam en wachtwoord ook aan uw persoonlijke voorkeur aanpassen. Dit omvat het kiezen van een aangepaste weergaveafbeelding voor het vergrendelingsscherm, het opslaan van uw gebruikersnaam en meer.

 • Nieuw! Een bedrijf kan aanpassen wat gebruikers op het scherm zien wanneer ze zich aanmelden bij Windows 365 Opstarten. In de gedeelde modus kunt u huisstijl toevoegen vanuit Microsoft Intune.

 • Nieuw! Met deze update wordt een foutsnel mechanisme toegevoegd voor Windows 365 Opstarten. Het helpt wanneer u zich aanmeldt bij uw cloud-pc. Deslimme logica vertelt u om netwerkproblemen op te lossen of de app-installatie te voltooien, zodat Windows 365 Opstarten niet mislukt.

 • Nieuw! U kunt nu de instellingen van uw fysieke (lokale) pc beheren vanaf uw cloud-pc. Windows 365 Boot maakt het eenvoudig om rechtstreeks toegang te krijgen tot en beheer van geluids-, beeldscherm- en andere apparaatinstellingen.

 • Nieuw! Het is nu eenvoudiger voor Windows 365 Switch om de verbinding te verbreken. U kunt uw lokale pc gebruiken om de verbinding met uw cloud-pc te verbreken. Ga naar lokale pc > taakweergave. Klik met de rechtermuisknop op de knop Cloud-pc en selecteer Verbinding verbreken. Deze update voegt ook knopinfo toe aan het menu Start van cloud-pc' s. Ze worden weergegeven in de opties voor het verbreken van de verbinding en afmelden en helpen u om te leren hoe elke optie werkt.

 • Nieuw! Met deze update worden bureaubladindicatoren toegevoegd voor Windows 365 Switch.U ziet de termen 'Cloud-pc' en 'Lokale pc' op de bureaubladindicator wanneer u ertussen schakelt.

 • Nieuw! De tijd om verbinding te maken met Windows 365 Frontline Cloud-pc vanaf Windows 365 Switch kan lang duren. Terwijl u wacht, ziet u in het scherm de verbindingsstatus en de time-outindicator voor de cloud-pc. Als er een fout optreedt, gebruikt u de knop Nieuw kopiëren op het foutscherm om de correlatie-id te kopiëren. Dit helpt om het probleem sneller op te lossen.

Verbeteringen

Opmerking:Als u de lijst met opgeloste problemen wilt weergeven, klikt of tikt u op de naam van het besturingssysteem om de samenvouwbare sectie uit te vouwen.

Belangrijk:Gebruik EKB KB5027397 om bij te werken naar Windows 11 versie 23H2.

Deze beveiligingsupdate bevat kwaliteitsverbeteringen. Belangrijke wijzigingen zijn:

 • Deze build bevat alle verbeteringen in Windows 11 versie 22H2.

 • Er zijn geen aanvullende problemen beschreven voor deze release.

Deze beveiligingsupdate bevat verbeteringen die deel uitmaakten van update KB5035942 (van 26 maart 2024).Wanneer u deze KB installeert:

 • Deze update brengt diverse beveiligingsverbeteringen aan in de interne functionaliteit van het besturingssysteem. Geen aanvullende problemen zijn gedocumenteerd voor deze release.

Als u eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe updates in dit pakket gedownload en geïnstalleerd op uw apparaat.

Raadpleeg voor meer informatie over beveiligingsproblemen de website van de Security Update Guide en de security Updates van april 2024.

Windows 11 onderhoudsstackupdate - 22621.3447 en 22631.3447

Met deze update worden kwaliteitsverbeteringen aangebracht in de onderhoudsstack. Dit is het onderdeel dat Windows-updates installeert. Onderhoudsstackupdates (SSU) zorgen ervoor dat u een robuuste en betrouwbare onderhoudsstack hebt, zodat uw apparaten Microsoft-updates kunnen ontvangen en installeren.

Bekende problemen in deze update

Van toepassing op

Symptoom

Tijdelijke oplossing

Alle gebruikers

Na de installatie van deze update kun jemogelijk de profielafbeelding van je gebruikersaccount niet wijzigen.

Wanneer je een profielafbeelding probeert te wijzigen door de knop Start> Instellingen>Accounts > Jouw gegevens te selecteren en vervolgens Kies een bestandte selecteren, mogelijk krijg je een foutbericht met foutcode 0x80070520.

We werken aan een oplossing en geven een update in een aanstaande release.

Alle gebruikers

Windows-apparaten kunnen te maken krijgen met VPN-verbindingsfouten na installatie van de update van 9 april 2024 of hoger.

Windows-ondersteuning:

Thuis-pc: Als u ondersteuning nodig hebt met uw persoonlijke of gezinsaccount, gebruikt u de app Hulp vragen in Windows.

Enterprise-apparaten: vraag hulp aan voor uw organisatie via Ondersteuning voor bedrijven.

We werken aan een oplossing en komen met een update in een toekomstige release.

Hoe u deze update kunt downloaden

Vóór installatie van deze update

Microsoft combineert de meest recente onderhoudsstackupdate (SSU) voor uw besturingssysteem met de meest recente cumulatieve update (LCU).Zie Servicing stack updates and Servicing Stack Updates (SSU): Veelgestelde vragen voor algemene informatie over SSU's.

Deze update installeren

Uitgebracht via

Beschikbaar

Volgende stap

Windows Update en Microsoft Update

Ja

Geen. Deze update wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd vanuit Windows Update.

Windows Update voor Bedrijven

Ja

Geen. Deze update wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd vanaf Windows Update in overeenstemming met geconfigureerde beleidsregels.

Microsoft Update-catalogus

Ja

Als u het zelfstandige pakket voor deze update wilt downloaden, gaat u naar de website Microsoft Update-catalogus.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ja

Deze update wordt automatisch als volgt gesynchroniseerd met WSUS als je Producten en categorieën configureert:

Product: Windows 11

Categorie: Beveiligingsupdates

Als u de LCU wilt verwijderen

Als u de LCU wilt verwijderen nadat u het gecombineerde SSU- en LCU-pakket hebt geïnstalleerd, gebruikt u de opdrachtregeloptie DISM/Remove-Package met de naam van het LCU-pakket als argument. U kunt de pakketnaam vinden met behulp van deze opdracht: DISM /online /get-packages.

Het uitvoeren van Windows Update Standalone Installer (wusa.exe) met de schakeloptie /uninstall op het gecombineerde pakket werkt niet omdat het gecombineerde pakket de SSU bevat. U kunt de SSU niet verwijderen uit het systeem na de installatie.

Bestandsinformatie

Download de bestandsinformatie voor cumulatieve update 5036893 voor een lijst van bestanden die deel uitmaken van deze update.

Download de bestandsinformatie voor de SSU-versies 22621.3447 en 22631.3447 voor een lijst van bestanden die deel uitmaken van de onderhoudsstackupdate.

9 april 2024, KB5036893 (OS-builds 22621.3447 en 22631.3447) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated:

Views: 6496

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.